неделя, 8 юли 2012 г.

"Таратор"Темата за нещата от живота и живота от нещата е безкрайна. Всички ние малко или много се интересуваме от отношенията си с противоположния пол (разбира се, някои от нас се интересуват и от отношенията със същия пол, всеки има право на избор, а и това важи и в този случай).

Напоследък доста хора ме накараха да се замисля върху проблема с "Таратора", като в случая съвсем не влагам значението на свежа лятна супа състояща се от краставица, кисело мляко, копър и бла бла бла.
"Таратор" е понятие, състоящо се от три етапа, описващо следното:

Първи етап: ти си падаш по някой, в част от случаите дори сте двойка, до момента в който човекът срещу теб реши, че не иска да е с теб, не може да е с теб или иначе казано, те изхвърли от картинката. Тогава ти си наранен(а), целият свят се сгромолясва на плещи те ти, иска ти се да направиш нещо, за да не се чувстваш така, сякаш си паднал от високо, при това точно до купата със сено...Втори етап: Минава неясен период от време и навлизаш в нова връзка, появява се нов трепет. Страхуваш се, да не се случи същото и изпреварваш събитията, като този път ти изкарваш отсрещния от картинката. Този етап може да бъде
1) съзнателен
2) несъзнателен

При първата опция, съвсем умишлено започваш отношения с нови и нови хора, нараняваш ги, караш ги да изпитат онова, което ти си изпитал(а)..
При втората опция е същото, само че изобщо не се замисляш, когато го правиш. Да кажем, че това е една идея унивинително в твоя полза..но..все пак..
Третият етап от таратора настъпва, когато хората, с които си прекратил(а) отношенията си започват да правят същото - боят се, да не бъдат наранени или пък просто искат да излеят гнева си, заради усещането, че са се пекли на бавен огън заради друг човек, който е разбил сърцето им.. Тогава те правят същото - режат крилете на следващия(ата) и историята се повтаря отново и отново.. Така се получава "Таратор"!
Тараторът, като лятна супа, изисква разбъркване, преди консумация. "Тараторът" като описания по-горе процес също се превръща в омагьосан кръг, получава своето разбъркване, под формата на "случайни" комбинации.
Ta защо ви споделям всичко това. Вероятно голяма част от хората, дори не са се замисляли, какви са последствията от действията им. Рано или късно обаче, "Тараторът" се обръща срещу тях и кръгът завихрящ се в купата продължава да се върти, а излизането от него е доста трудно занимание.

Съветите в тази насока са излишни..

Пожелавам ви много лятно настроение със супата "Таратор", а също и да не се налага да се сблъсквате с явлението "Таратор"

Понякога се изисква много смелост, за да продължиш.. Бъди смел(а)!
Все пак, всеки край е ново начало. Нека вместо сълзи, новото начало да е повод за много усмивки!
П.С. Прегръдки от принцесата

1 коментар: