събота, 14 юли 2012 г.

Принцеска Яхния

Този път съм буквална, става дума за истинска яхния, чиито замисъл беше породен от желанието ми за експерименти с наличните продукти в кралската кухня.

Та даааам:




Необходими продукти:

★ 5 чушки
★ 2 големи глави кромид лук
★ 5-6 средни картофа
★ няколко стръка магданоз
★ 1 чаена чаша соева кайма (може да се полза и месна кайма - пакетче от 250 гр.)
★ къри, кимион, сол, гъбен или зеленчуков бульон

Начин на приготвяне:

1. Накиснете соевата кайма в около половин чаена чаша студена вода и оставете да попие, докато подготвяте всичко останало

2. Почистете и нарежете чушките и лука на ситно

3. Обелете и нарежете картофите на едро

4. Нарежете магданоза

5. Загрейте мазнина (олио или зехтин)

6. Добавете нарязаните чушки и лук и задушете за няколко минути

7. Добавете картофите, соевата кайма, магданоза, къри, сол, кимион ( подправките се слагат на око, като приблизително са по една чаена лъжичка къри и кимион, 2 чаени лъжички сол)

8. Залейте с 400 - 500 мл. гореща вода с разтворен бульон

Добавете щипка любов, разбъркайте и оставете на къкри на бавен огън.

*За тези, които не обичат соя, след загряване на мазнината първо се запържва каймата, след това се добавя всичко останало от стъпка 6 и т.н. или просто не се слага кайма или соя.

Поднася се топло, с усмивка! Допълва се чудесно от сирене (и кисело мляко по желание)

П.С. Усмивки от принцесата

2 коментара:

  1. Имам въпрос. Ако изшозлваш само средни картофи, какво правиш с тези в краищата? Реално за всеки среден картоф остават по 2 от двата му края. (troll) :P

    Очаквам рецепта за кралска картофена крем супа с останалите 10-12 НЕсредни картофа :)

    ОтговорИзтриване
  2. Имам отговор, като задаваш такива тролски въпроси, ти ще готвиш крем супа с останалите несредни картофи ;)

    ОтговорИзтриване