неделя, 5 февруари 2012 г.

За да ни харесват ...

За няколко седмици из кралството беше толкова студено, снежно и красиво. Бялата пелена беше покрила всичко и на хората не им се занимаваше с нищо друго, освен да се наслаждават на приказната зима през прозореца с чаша топъл шоколад.


Зимните вечери прекарани с чаша вино пред камината се нижеха, докато един ден Слънцето стана доста закачливо и започна да топи снежния разкош.


И така идилията се разпадна, а вятърът на промяната донесе слънчеви мисли за един по-добър живот. По този повод ме налегнаха мисли, за нещата, които може да правим или да не правим, за да изглеждаме по - симпатично в съзнанието на хората, които ни заобикалят.

Всеки от нас има навици, които дразнят околните, за които самите ние едва ли се замисляме. Факт е, че в Очарователното кралство всичко е прелестно, но дори и тук се случва, някой, някога, съвсем небрежно да прави или да не прави разни неща, което неминуемо се отразява на отношенията между хората.

Разбира се, не всичко описано би подразнило всеки а и едва ли някой би бил способен да прави всичко това на куп,или да не прави нищо от написаното.
Забелязала съм обаче, че има доста хора, които познавам или които просто съм забелязала някъде навън, които имат изключително неприятни навици.


Този път няма да въвеждам закон, защото всичко това е въпрос на личен избор. По-скоро ще дам няколко съвета, които да направят живота Ви по-добър.
Ето какво (не) трябва да правите, за да бъдете симпатични на околните:

1 - ва част: ХИГИЕНА!


Хора КЪПЕТЕ СЕ! Нищо, че не всеки ден е Неделя! Къпете се, ако може всеки ден, ако не може (което не съм сигурна, какво значи), то поне го правете веднъж на 2-3 дни.
Ужасно неприятно е някой да се доближи до теб да мирише на некъпано. В крайна сметка, топлата вода е открита твърде отдавна...а и какво по-хубаво и освежаващо от душ. През лятото може и няколко пъти на ден.


Aко самите Вие не се къпете достатъчно често, помислете дали това не се отразява на общуването ви с околните. Ако някой друг около вас не се къпе, отлично знаете, какво имам в предвид. Вярно, че водата е скъпа, но никой не е казал, че трябва да се плацикате по цял час в банята. Уверявам Ви, водата НЕ ХАПЕ!

МИЙТЕ ЗЪБИТЕ СИ! Лошият дъх е нещо твърде неприятно, което неминуемо отблъсква хората. Не е нужно да го правите след всяко хранене или по 8 пъти на ден. Правете го поне 2 пъти дневно - сутрин и вечер и ще се чувствате уверени и по-свежи. Дъвчета дъвки ако ви е приятно и ви харесва :)


МИЙТЕ ОЧИТЕ си сутрин! Това се отнася основно за мъжете, защото повечето уважаващи себе си жени мият лицето си и слагат някакъв крем, за да се чувстват добре в кожата си.


ЧИСТЕТЕ СИ УШИТЕ, но не прекалявайте - в един филм, гледах как една жена оглуша, заради прекалено чистене на ушите си (май го правеше по около 6 пъти на ден?!?!). Някак неприятно е да застанеш до някой, който всъщност изглежда привидно спретнат и чист и изведнъж гледката към ушите разваля цялостния образ.


ГРИЖА ЗА НОКТИТЕ!


- "Гризкаш ноктите си ти, по - добре веднага спри! Освен неприятната гледка към ръцете Ви, помислете, колко гадории се събират под ноктите и как ги поглъщате! Идеята ме смразява! Иначе е ясно, че това е навик, който трудно може да бъде изкоренен и че повечето хора го правят от нерви, но съвсем не е невъзможно да спрете.


-"Хигиенният нокът на кутрето" не само е неподходящ за чистене на уши, а дори тотално отблъсква хората *особено като се замислим, за какво са го позлвали и може би го ползват някой хора. Отвратително е!


- Твърде дългите нокти, както при мъжете, така и при жените също са леко отблъскващи и изглеждат неприятно. Замислете се, че не е готино, през околните да преминават тръпки от погнуса, всеки път, щом погледнат ръцете ви. Режете си ноктите, поддържайте ги. Дамите вероятно предпочитат да са с по-дълги нокти, на тях им е простено, ако се грижат достатъчно ръцете им да изглеждат красиви, а не заплашителни.


КОСМИ!


- Вежди - САМО за дамите!


Огромните, никога не скубани вежди не са особено привлекателни. Погрижете се завеждите си, като ги поддържате в приличен вид и по никакъв повод не си позволявайте да ги изтъните до такава степен, че да заприличат на това:

За мъжете е препоръчително да оставите веждите си такива, каквито са, като е приемливо, ако имате "една" вежда все пак да се погрижите за това.

- Премахването на космите под мишниците е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО и за двата пола! Някога в Италия може да е било секси да имаш големи косми под мишниците, но първо това време е отминало и второ мнозинството от нас е в България. Така че .. действайте!


- За дамите е препоръчително и премахването на мъхчето над горната устна, но само ако наистина има нужда от това.


- За джентълмените - ако не искате да приличате на Робинзон Крузо, няма да е лошо да се бръснете, може би не всеки ден, а през няколко дни, все пак от вас зависи да изглеждате добре в тази насока. Ако се харесвате с брада и/или мустаци няма проблем - просто се грижете за тях, за да не придобиват този вид!

Толкова за 1-ва част. Напомням отново, че гореописаното е само част от това, което отблъсква хората и това са просто съвети. Ако се грижите добре за себе си, ще се чувствате добре в кожата си, а какво по-хубаво от това.


Сега е време принцесата да се завърне към обичайните си задължения, основното от което е да разпръсква очарование ...

П.С. > xO xO -->

1 коментар: