понеделник, 13 февруари 2012 г.

Свети Валентин

Толкова чакан, колкото и мразен, този ден е символ на любовта, който в последните години придобива сякаш все по-сърцато значение.


Като цяло хората "уж" са разделени на 2 лагера – такива, които обичат и такива, които мразят празника на любовта. Истината е, че има само един лагер, всичко останало е привидно и е просто стечение на обстоятелствата.

Дори да отричате, ако някой, за който отдавна мечтаете Ви подари валентинка, няма да можете да си намерите място от щастие и ще ви поникнат крила без да сте пили Red Bull. Понякога сърцето властва над разума, а това е един от тези моменти.
Струват Ви се банални разменянето на валентинки, символичните подаръци и червените балони, които виждаме навсякъде? Причините са две – или в момента няма кой да ви зарадва и респективно няма кой да зарадвате или с човека до вас отказвате да прекарате още една романтична вечер заедно. Нека уточня, че ни най-малко не смятам, че мъжете и жените трябва да са романтични само на Свети Валентин, напротив. Но не виждам причина, да не прекарате една приятна вечер в компанията на любимия човек, а в краен случай да прекарате една вечер в мисли за човека, който разтуптява сърцето ви.


Ако тази година сте сами на празника не се отчайвайте и не затваряйте сърцата си за любовта. Може би следващият ден на любовта ще сте открили сродната си душа и сега сте сами, само за да можете да направите разликата. Ако пък за поредна година сте сами, можи би е защото сте се предпазили от лош избор и когато откриете своята половинка ще бъдете още по-щастливи. Дори да звучи леко наивно, важното е да се опитаме да извлечем положителното от всяка ситуация.

Всички, които тихичко продължават да рoптаят, всъщност вътрешно знаят, че съм права :)


И така и на Свети Валентин и всеки друг ден, най-доброто, което можете да направите за себе си и за света е да отворите сърцето си и да залеете околните с любовта си! -->

3 коментара:

  1. Просто се е превърнал в много комерсиален празник, затова не го харесвам!

    ОтговорИзтриване
  2. Всички празници са се превърнали в тотален комерс :)

    ОтговорИзтриване
  3. Много добре защитена теза. Хареса ми. :)

    Поздрави.

    ОтговорИзтриване